Ti(d) ting du kan gjøre på bussen

I en hektisk og innholdsrik hverdag er det ofte tiden som får skylden for uferdige oppgaver på jobb, at du for andre gang på rad kommer for sent til foreldresamtale, eller at medlemskortet på helsestudioet fortsatt ligger ubrukt bakerst i lommeboka. Ta bussen til jobb og få bedre tid!

Neste gang du sitter og stamper i morgentrafikken på vei til jobb, samtidig som du krangler med frekvensinnstillingene på radioen og balanserer brødskiva på en knivsegg for å unngå makrell i tomat på den nystrøkne skjorten, kan det være en idé å revurdere transportmiddelet til jobb. I tillegg til å spare miljøet, er det en rekke andre fordeler for deg som velger buss fremfor bil – pulsen går ned, og du rekker å se over notatene til morgenmøtet du skal holde. Her finner du ti gode grunner til å la bilen stå!

1. Tid til å sove en god stund ekstra, når den spennende filmen varte litt for lenge kvelden før, eller ungene valgte å stå opp én time tidligere enn vanlig. I motsetning til bak rattet på en bil, der kampen mot tunge øyelokk kun overgås av lange gjesp, kan du heller lene deg tilbake og døse med god samvittighet – helt til det plinger ved holdeplassen din.

2. Tid til å få med deg de siste nyhetene, spille det siste mobilspillet du har blitt hektet på eller lese videre i den spennende boken du ikke klarer å legge fra deg. Plutselig har du frigjort hele lunsjpausen så du kan prate med de hyggelige kollegaene dine – og unngår å bli sittende med nesen ned i telefonen.

3. Tid til å ikke irritere deg over andre bilister. I stedet for å bli møtt av tutende kjøretøy og drepende blikk fordi du ventet litt for lenge med å kaste deg ut i rundkjøringen, møtes du i stedet av en smilende bussjåfør som frakter deg trygt til jobben.

4. Tid til å være sosial. Bussen er et ypperlig sted å slå av en prat – kanskje du treffer en tidligere klassekamerat, en kollega eller en god venn som skal samme vei? Føler du i tillegg at du bruker for mye tid på mobilen, nettbrettet eller andre duppeditter, er bussturen en fin anledning å ta øynene vekk fra skjermen.

5. Tid til å ikke prate med noen. I en hektisk hverdag er det ikke alltid lett å finne tid til seg selv. På bussen kan du sette deg ned, koble helt av og la tankene fly av sted.

6. Tid til å knyte slipset eller legge et lag med leppestift på truten. I stedet for å sitte med én hånd på rattet og ett øye på veien mens du gjør finpussen på dagens antrekk, gir bussen deg god tid til siste finish – uten at du utgjør noen fare for deg selv eller andre bilister.

7. Tid til å ikke lete etter parkeringsplass eller få parkeringsbot. Du ser den på lang avstand. Den gule lappen under vindusviskeren, som flagrer så elegant i vinden, men bærer på nedslående nyheter. På bussen er det et behagelig fravær av parkeringsplasstyver, kranglete parkeringsvakter og irriterende bøter.

8. Tid til å ikke grave bilen ut av snøen og skrape is om vinteren. De fleste av oss har kjent på følelsen, eller rettere sagt, mistet følelsen i fingrene, på grunn av frostfulle frontruter etter nattens minusgrader. Sett deg heller inn i en ferdig oppvarmet buss og unngå neglesprett!

9. Tid til å jobbe og komme à jour. I stedet for å konsentrere deg om veien, kan du fokusere på arbeid du må få unnagjort. Bruk tiden på bussen til å svare på e-post, oppdatere LinkedIn-profilen eller betale den siste regningen du har utsatt.

10. Tid til å få kontroll. Samtidig som du har favorittmusikken på øret, kan du bruke bussturen til å planlegge dagen og resten av uken. Hva var det egentlig du skulle kjøpe på butikken senere, og når skulle minstemann på overnattingsbesøk?

Neste gang du sitter på bussen og suser av gårde i kollektivfeltet – samtidig som du nyter en god bok og nipper til rykende fersk kaffe – er det stor sannsynlighet for at pulsen senker seg og smilet kommer på plass.

Del på Facebook

Comments are closed.

© 2015 Østfold Kollektivtrafikk - Utviklet av The Pitch