Ta bussen til jobb – spar tusenlapper

Det blir stadig dyrere å eie og kjøre bil. Og når drivstoffprisene øker, avgiftene skyter i været og verkstedet krever tusenlapper for reparasjon av bildeler du aldri en gang har hørt om, er det godt å vite at det finnes rimeligere alternativer.

Dersom avstanden tillater det, oppnår du store helsemessige fordeler ved å bruke beina eller sykkelen til jobb. Ønsker du derimot å nippe til morgenkaffen i fred og ro, med dagens avis lett tilgjengelig, er bussen et fullgodt alternativ – begge løsningene er uansett gode nyheter både for miljøet og lommeboka di.

For å vise hvor mye du kan spare på å kjøre buss til jobben, har vi regnet oss frem til hvor mye det faktisk koster å eie og kjøre bil. Tallene er omtrentlige, ettersom avstand, kjørestil, biltype, osv. varierer, men de gir like fullt et generelt overblikk.

Hvis du for eksempel er ansatt på sykehuset, eier en Volkswagen Polo (liten bil) og planlegger å kjøre frem og tilbake hver arbeidsdag, utgjør de totale månedlige utgiftene rundt 3000 kr. I tillegg kommer sykehusets parkeringsavgift på 400 kr i måneden. Kostnadene knyttet til å ta bussen til jobb, krever derimot ingen stor utredning. Et månedskort koster kun 500 kroner, og dersom du kun planlegger å reise av og til, kan du kjøpe et verdikort til 28 kr eller en mobilbillett til 30 kr per reise. Du kan altså spare rundt 3000 kr i måneden ved å la bilen stå og i stedet ta bussen til jobb – penger som for eksempel kommer godt med på feriebudsjettet.

Ved å ta bussen slipper du å tenke på alt som heter årsavgift, bompenger, drivstoff og service. Sett deg heller ganske enkelt ned i de behagelige bussetene, ta igjen noe av den tapte søvnen fra natten før og våkne opp uthvilt rett utenfor inngangen til arbeidsplassen – vel vitende om at du at har spart både én og to hundrelapper på veien. Å ta buss til jobb fører altså med seg mange fordeler – ikke bare når det gjelder kroner og øre, men også i form av bedre tid og mindre stress.

Sjekk ut priser og avganger på bussmedpuls.no!

Vil du vite hvordan vi kom frem til kostnadene knyttet til bilhold og bilkjøring? Sjekk dette.

regneark-sparpenger

Kilde:smartepenger.no

Del på Facebook

Comments are closed.

© 2015 Østfold Kollektivtrafikk - Utviklet av The Pitch