Gratis buss og tog til russen for 8. år på rad!

I år får 2700 Østfoldruss gratis kollektivtransport i russetiden. Bak initiativet står Østfold kollektivtrafikk, NSB og TIMEkspressen.

Hovedmålet er en mer trafikksikker russetid og samtidig skape gode kollektivvaner. Tilbudet innebærer at russen kan reise gratis på alle lokale bussruter og toglinjer fra 17. april til 18. mai. Kortet kan også brukes på TIMEkspressen innenfor Østfold.

Høyt prioritert gruppe

– Vi har som målsetting at Østfold skal være et foregangsfylke i trafikksikkerhetsarbeidet, og vi skal fortsette å jobbe med gode kollektive og trafikksikre tilbud til ungdommen i fylket. Vi håper alle kommer seg trygt gjennom russefeiringen og at vi får fornøyde ungdommer på bussen og toget, også etter russetiden, sier leder for samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Ingebjørn Moe.

Stor verdi på gratistilbudet til russen

– Dette er en flott gave fra fylkeskommunen og samarbeidspartene til russen og med et håp om at denne russefeiringen vil gå like bra som det gjorde i fjor. Totalt deles det i år ut 2700 gratiskort hvor bussdelen alene har en verdi på over 800 000 kroner. Det er laget et unikt busskort med eget design, som deles ut før russetiden til alle videregående skoler, inkludert friskolene, sier Olav Moe og Terje Andersen, henholdsvis leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, og strekningsleder på Østfoldbanen for NSB.

Busskortene deles ut til skolene i disse dager, og russestyrene kan starte utdelingen til sine medruss med det samme. Siden skolene ikke anerkjenner elever på 2.trinn som russ, så får disse heller ikke gratistilbudet.

Gratiskortet:

 er gyldig perioden f.o.m 17. april t.o.m 18. mai
 
fungerer som et vanlig busskort, men har et eget design
– gir russen rett til gratis buss og tog på alle lokale bussruter og toglinjer
– kan også brukes på TIMEkspressen linje 3, 6 og 9
– kan brukes på reise med Flexx. Bestillingsfristen må overholdes.
– gjelder kun internt i Østfold

Busskortet kan også fornyes på bussen, i nettbutikken eller hos G Travel i Moss.

Del på Facebook

Comments are closed.

© 2015 Østfold Kollektivtrafikk - Utviklet av The Pitch