En uforglemmelig busstur

Barn bruker i dag stadig mer tid innendørs foran skjermer og duppeditter, og de mest populære innslagene på barne-TV og spill-apper, er fremkomstmidler som traktorer, busser, fly, brannbiler og tog. Hvorfor ikke legge bort iPad-en og la barna få oppleve en spennende busstur som tar dem med til morsomme steder fulle av aktiviteter?

Vi husker alle hvordan det var da vi var små. Store kjøretøy som lagde tøffe lyder eller fløy høyt oppe på himmelen, var spennende. Lite har forandret seg, og barn i dag er like ivrige etter å oppleve dette på ordentlig og ikke bare se det på liksom på en skjerm – du må bare gi dem muligheten! En busstur til Kalnes- og Grålum-området legger til rette for nettopp dette, og vi garanterer at barna vil synes det er mer spennende om bord i en stor buss med 50 seter og mengder med plass å boltre seg på, enn i et klamt baksete på en stasjonsvogn …

En bussjåfør er en mann med godt humør, spesielt når barna synger sangen om han i kor på vei til spennende steder. For selv om bussturen er en stor opplevelse i seg selv for barna, byr Østfold på en rekke reisemål fulle av aktiviteter for hele familien – perfekt for en helgeutflukt! La derfor bilen stå igjen hjemme, fortell barna at de skal få sitte på med en ordentlig buss og sett kursen mot Superland – et sted stappfullt av attraksjoner, som for eksempel badeland, klatrevegg, minigolfbane, lekelabyrint og en stor ballbinge – eller ta turen innom kunnskapssenteret Inspiria, der barna kan ta del i en rekke eksperimenter og lære om fysikk, matte, kjemi og astronomi. Disse stedene tilbyr også skreddersydde barnebursdager, så det er bare å invitere barna i klassen med på en opplevelse de sent vil glemme – en stor, råtøff buss som tar dem med til steder fulle av lek og moro, kan det bli bedre?

Ja, det kan faktisk det. I forbindelse med åpningen av det nye sykehuset på Kalnes, etableres det nå nemlig nye bussruter og et helt nytt busstilbud som har fått navnet Puls, som skal kjøre fra Sarpsborg, Fredrikstad og omegn, til Kalnes- og Grålum-området. Dette åpner med andre ord for at man kan reise direkte til disse stedene fra ytre strøk uten å måtte bytte buss – kanskje like greit, ettersom barna neppe vil ønske å forlate bussen med det første …

Som forelder er det også behagelig å kunne lene seg tilbake i de komfortable bussetene og slippe alt stresset forbundet med å få barna inn og ut av bilen, svare på endeløse spørsmål om når vi er fremme og roe ned gemyttene i baksetet. Det er med andre ord ingen grunn til ikke å gi barna en opplevelse de sent vil glemme. For hjulene på bussen, de går rundt og rundt – sjekk ut når og hvor på bussmedpuls.no.

Del på Facebook

Comments are closed.

© 2015 Østfold Kollektivtrafikk - Utviklet av The Pitch